Marie-Lieve

Mijn naam is Mariëlle, in het dagelijks leven werk ik twee dagen per week als leerkracht basisonderwijs in groep 1 op een reguliere basisschool.

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen in de kleuter- en peuterleeftijd.
Toen mijn dochter 8 maanden oud was heb ik een workshop babygebaren gevolgd en sinds ik het thuis ben gaan inzetten bij mijn dochter en vervolgens ook bij mijn zoon, ben ik zo enthousiast geworden voor het gebruik van baby- en kindergebaren, dat ik het anderen ook wil leren. Van workshop naar passie. De boost die het geeft aan de spraak-, taal-, lees- en soc.emotionele ontwikkeling, het plezier dat het geeft, de verbinding die het veroorzaakt en de handigheid ervan moeten meer mensen weten. Ook op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen is de ervaring dat het een uitkomst is en op maat in het onderwijs aan peuters en kleuters, een goede ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal, wat later zorgt voor betere leesvaardigheden.

Waar komt ‘Marie-Lieve’ vandaan?

Marie-Lieve komt van Marie-L (zeg: Mariël(le)) en van Liefde met een hoofdletter L.  In mijn workshops en cursussen probeer ik Gods Liefde te verweven, want Gods Liefde gaat dieper en mijn hart laat ik er graag mee vullen en overstromen. Als een boom aan de rivier, dichtbij de waterbron, wil ik zijn bij God en gun ik ook anderen die fijne Liefde. Je ziet die boom ook terug in het logo van Marie-Lieve Baby- & Kindercommunicatie.

Een Lief gebaar, daar ben ik dol op, want daar maakt je hart een vreugdesprong van. Het geven en krijgen van een Lief gebaar of woord is hartverwarmend en simpel om te maken. Elk kind kan leren lezen met de juiste instructies en ondersteuning, hoe belangrijk is lezen in ieders leven, ik vind het mooi dat het inzetten van baby- en kindergebaren daar al vroeg aan bijdraagt.

info@marielieve.nl